Tiramisu muffin
Hozzávalók
puha Rama Vajas Íz | 125 gramm | |
---|---|---|
kristáycukor | 8 dekagramm | |
vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
kávé | 0.5 dl | |
tej | 0.5 dl | |
liszt | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
kakaópor a tetejére | 1 kevés |
Szirup
cukor | 10 dekagramm | |
---|---|---|
kávé | 1.5 dl | |
rum vagy rumaroma | 1 kevés |
Mascarpone krém
mascarpone sajt | 250 gramm | |
---|---|---|
felolvasztott Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
Dr. Oetker Bourbon vanília kivonat | 1 teáskanál | |
porcukor | 4 evőkanál |
Desszertek: Tiramisu muffin a sok Tiramisu recept közül.
Elkészítés
Keverjük habosra egy tálban a puha Rama Vajas Ízt a kristálycukorral és a vanillincukorral.
Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd keverjük el jól a sütőporral és a csipet sóval összekevert liszttel.
Végül lazítsuk fel a tésztát a kávéval és a tejjel. Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffin formába, vagy szilikon muffin-sütőformába.
Süssük 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig.
Amikor kihűlt, locsoljuk meg a kávésziruppal, nyomjunk Mascarpone krémet a tetejére, és szitáljuk rá a kakaóport. 12 muffin lesz belőle.
Szirup készítése: pár percig forraljuk össze a kávét a cukorral, amíg sűrű szirupot kapunk. Hagyjuk kihűlni.
Mascarpone krém készítése: a hozzávalókat habverővel keverjük addig, amíg sűrű krémet nem kapunk. Tegyük habzsákba, vagy kanalazzuk a krémet a muffinok tetejére.