Tiramisu muffin
Tiramisu muffin
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • puha Rama Vajas Íz - 125 gramm
  • kristáycukor - 8 dekagramm
  • vanillincukor - 1 csomag
  • tojás - 2 darab
  • kávé - 0.5 dl
  • tej - 0.5 dl
  • liszt - 15 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • kakaópor a tetejére - 1 kevés

Szirup

  • cukor - 10 dekagramm
  • kávé - 1.5 dl
  • rum vagy rumaroma - 1 kevés

Mascarpone krém

  • mascarpone sajt - 250 gramm
  • felolvasztott Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • Dr. Oetker Bourbon vanília kivonat - 1 teáskanál
  • porcukor - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. Keverjük habosra egy tálban a puha Rama Vajas Ízt a kristálycukorral és a vanillincukorral.
  2. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd keverjük el jól a sütőporral és a csipet sóval összekevert liszttel.
  3. Végül lazítsuk fel a tésztát a kávéval és a tejjel. Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffin formába, vagy szilikon muffin-sütőformába.
  4. Süssük 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig. Amikor kihűlt, locsoljuk meg a kávésziruppal, nyomjunk Mascarpone krémet a tetejére, és szitáljuk rá a kakaóport. 12 muffin lesz belőle.
  5. Szirup készítése: pár percig forraljuk össze a kávét a cukorral, amíg sűrű szirupot kapunk. Hagyjuk kihűlni.
  6. Mascarpone krém készítése: a hozzávalókat habverővel keverjük addig, amíg sűrű krémet nem kapunk. Tegyük habzsákba, vagy kanalazzuk a krémet a muffinok tetejére.