Feltöltve:

Tojáslikőrös almakocka

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás5 darab
cukor35 dekagramm
liszt20 dekagramm
sütőpor2 teáskanál
és még 4 dl tej7 evőkanál
alma2.5 kilogramm
almalé2.5 dl
vaníliás pudingpor (főzős)2 csomag
zselatin vagy 24 gramm8 lap
tejföl300 gramm
vaníliarúd1 darab
tojáslikőr1 dl
tejszín500 gramm

Desszertek: Tojáslikőrös almakocka a sok

Elkészítés

1

A tojásokat 20 dkg cukorral kikeverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet és közben hozzáadunk 7 evők. tejet. Ramával kikent 32x39 cm-es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. A meghámozott, feldarabolt almát 10 dkg cukorral, az almalével, a citromlével és a citromhéjjal felforraljuk, majd fedő alatt 5-6 percig főzzük. Hozzáadjuk az 1 dl tejben elkevert pudingport, a maradék tejjel felöntjük és 1 percig főzzük. Fémtálban kb. 45 perc alatt kihűtjük. Az almakompótot a tésztalapra halmozzuk és hűtőbe tesszük. A tejfölt a vaníliavelővel és a többi cukorral ízesítjük. A felmelegített likőrben feloldott zselatint 2-3 evk. tejföllel elkeverjük, majd a többi tejfölhöz adjuk és hűtőbe tesszük. A tejszínt felkeverjük. A habot a krémbe forgatjuk és 5 evők. kivételével a kompótra simítjuk. A félretett habbal, likőrrel és koktélcseresznyével díszítve behűtjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem