Tojásmentes gesztenyetorta
Hozzávalók
A töltelékhez
tej | 1 kevés | |
---|---|---|
rum | 1 kevés | |
csomag babapiskóta | 1 nagy |
A tetejére
habtejszín (cukrozott) | 4 dl |
---|
A krémhez
főznivaló vaníliás pudingpor | 3 csomag | |
---|---|---|
tej | 9 dl | |
Rama margarin | 25 dekagramm | |
porcukor | 25 dekagramm |
Az alaphoz
gesztenyemassza | 50 dekagramm | |
---|---|---|
darált keksz | 20 dekagramm | |
Rama margarin | 15 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
rum | 1 dl |
Desszertek: Tojásmentes gesztenyetorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Az alaphoz a hozzávalókat robotgépben összekeverem, majd egy nagy tortaformába nyomkodom kb. 2 cm-es vastagságban. Hűtőbe teszem, amíg a pudingos réteg elkészül.
A pudingból és a tejből hagyományosan pudingot főzök, majd kevergetés mellett kihűtöm. A margarint és a cukrot habosra keverem és összedolgozom a kihűlt pudinggal.
A gesztenyés alap tetejére simítom a pudingos krém felét, a babapiskótát rumost tejbe mártom (nem áztatjuk el!) és jó szorosan a pudingkrém tetejére rakom, majd a maradék pudingot a babapiskótás réteg tetejére simítom.
A habtejszínt a cukorral keményre felverem, és már csak annyi dolgom maradt, hogy szépen rásimítom a pudingkrémre.
Minimum egy éjszakára a hűtőbe teszem.