Tojásmentes gesztenyetorta
Tojásmentes gesztenyetorta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • tej - 1 kevés
    • rum - 1 kevés
    • csomag babapiskóta - 1 nagy

    A tetejére

    • habtejszín (cukrozott) - 4 dl

    A krémhez

    • főznivaló vaníliás pudingpor - 3 csomag
    • tej - 9 dl
    • Rama margarin - 25 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm

    Az alaphoz

    • gesztenyemassza - 50 dekagramm
    • darált keksz - 20 dekagramm
    • Rama margarin - 15 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • rum - 1 dl

    Elkészítés:

    1. Az alaphoz a hozzávalókat robotgépben összekeverem, majd egy nagy tortaformába nyomkodom kb. 2 cm-es vastagságban. Hűtőbe teszem, amíg a pudingos réteg elkészül.
    2. A pudingból és a tejből hagyományosan pudingot főzök, majd kevergetés mellett kihűtöm. A margarint és a cukrot habosra keverem és összedolgozom a kihűlt pudinggal.
    3. A gesztenyés alap tetejére simítom a pudingos krém felét, a babapiskótát rumost tejbe mártom (nem áztatjuk el!) és jó szorosan a pudingkrém tetejére rakom, majd a maradék pudingot a babapiskótás réteg tetejére simítom.
    4. A habtejszínt a cukorral keményre felverem, és már csak annyi dolgom maradt, hogy szépen rásimítom a pudingkrémre.
    5. Minimum egy éjszakára a hűtőbe teszem.