Tökös-mákos pite
Tökös-mákos pite
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 30 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • k.cukor - 12 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • fejföl - 1 dl
    • só - 1 csipetnyi

    Töltelék

    • darált mák - 8 dekagramm
    • reszelt alma - 3 darab
    • porcukor - 2 evőkanál
    • k. cukor - 2 evőkanál
    • reszelt sütőtök - 8 dekagramm
    • fahéj - 1 kevés
    • v. cukor - 1 csomag
    • morzsa - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hűtőbe tesszük. A reszelt tököt a k.cukorral lecukrozzuk, 1 órát állni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, 1 órát állni hagyjuk, majd mind a kettőt kinyomkodjuk.
    2. A tököt kevés fahéjjal elkeverjük, az almát kevés fahéjjal és a mákkal keverjük el.
    3. A tepsibe sütőpapírt teszünk. A fele tésztát kinyújtjuk, tepsibe tesszük, morzsát szórunk rá, majd rásimítjuk a tököt, arra a mákos tölteléket és morzsát teszünk, végül befedjük a másik kinyújtott tésztával.
    4. Megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük. Kihűtve szeleteljük.