Feltöltve:

Töltött hókifli

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

a tésztához (kb 80db)

liszt500 gramm
1 csipetnyi
Rama Vajas Íz125 gramm
tojás1 darab
tejföl1 dl
porcukor100 gramm

A töltelékhez

sűrű szilvaíz250 gramm

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt tepsi

Elkészítés

1. lépés

A lisztet szitáljuk át egy nagyobb tálba, majd keverjük el benne a sót. A szobahőmérsékletű Rama Vajas Ízt morzsoljuk el a sóval elkevert liszttel, majd adjuk hozzá a tojással elkevert tejfölt és dolgozzuk össze alaposan. Csomagoljuk folpackba és pihentessük a tésztát hűtőben 2-3 órát, vagy egy egész éjszakát.

2. lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A hűtőből vegyük ki a tésztát, gyúrjuk át, és nyújtsuk kb. 2 mm vastagra.

3. lépés

Egy nagyobb, kb. 6-7cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk a tésztából köröket, melyekre tegyünk egy-egy kiskanál sűrű szilvalekvárt. A tészta szélét hajtsuk be, majd tekerjük fel kiflit formázva. A hajtást alulra fordítva helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.

4. lépés

Előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt süssük készre. Még forrón, vaníliás porcukorban megforgatva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek