Töltött, narancsos túrókifli
Hozzávalók
A töltelékhez
túró | 25 dekagramm | |
---|---|---|
narancs | 1 darab | |
olvasztott Rama | 1 evőkanál | |
vaníliás pudingpor | 0.5 csomag | |
méz | 2 evőkanál |
A tésztához
túró | 15 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 6 dekagramm | |
olaj | 6 evőkanál | |
tej | 4 evőkanál | |
tojássárgája | 1 darab | |
liszt | 30 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Töltött, narancsos túrókifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát belisztezett deszkán kinyújtjuk, tésztavágóval hosszúkás háromszögeket vágunk ki belőle. A töltelékhez a narancsot meghámozzuk, kifilézzük. A narancs húsát apróra vágjuk, a lecsöpögött narancslevet egy kis edényben felfogjuk. Az olvasztott Ramát a túróval, mézzel, tojással, pudingporral, narancslével és a gyümölcshússal összekeverjük. A háromszögek szélesebb végébe 1 evőkanállal helyezünk belőle és kifli formára feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és aranybarnára sütjük. Sütési hő: elektromos sütő 200 fok, hőlégkeverés 180 fok, gázsütő 3-as fokozat. Sütési idő: kb 15-20 perc.