Töltött párnácskák
Hozzávalók
A tésztához
porcukor | 12 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
liszt | 37 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
A töltelékhez
ét tortadara | 8 dekagramm | |
---|---|---|
aprított mogyoró | 8 dekagramm | |
mazsola | 8 dekagramm | |
rum | 1 evőkanál |
A díszítéshez
porcukor | 1 darab |
---|
Desszertek: Töltött párnácskák a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk, ezután hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. Kimérjük egy tálba a hozzávalókat és összekeverjük. Miután a tészta megdermedt, lisztezett deszkán 4 mm vastag lapot nyújtunk belőle. Kiszúró formával kb. 25 darab, 8 cm átmérőjű korongot szaggatunk belőle, ezeket félbehajtjuk és megtöltjük a töltelékkel. A szabadon hagyott tésztaszéleket ujjunkkal megnyomkodjuk. Tepsiben, előmelegített sütőben 200 °C-on 10-15 perc alatt megsütjük, majd porcukorral hintve tálaljuk.