Triplacsokis keksz
Triplacsokis keksz
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 25 dekagramm
  • kakópor - 2.5 dekagramm
  • szobahőmérsékletű vaj vagy margarin - 25 dekagramm
  • porcukor - 10 dekagramm
  • tojásfehérje - 2 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • fehér csoki - 5 dekagramm
  • étcsoki - 5 dekagramm
  • tejcsoki - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A vajat vagy a margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sót. A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk. A háromféle csokit nagyobb darabokra vágjuk, és összevegyítjük.
  2. A masszából egy hengert formálunk (pontosabban valami hasonlót), majd alufóliába csomagolva betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megdermedt rúdat kivesszük a hűtőből, és éles késsel 1 cm vastag szeleteket vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük.