Trópusi gyümölcskenyér
Hozzávalók
A tésztához
aszalt papaya | 10 dekagramm | |
---|---|---|
aszalt mangó | 5 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
kristálycukor | 5 dekagramm | |
narancs lereszelt héja | 1 darab | |
tojás | 3 darab | |
liszt | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 csipetnyi | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
A díszítéshez
fehér-csokoládé | 6 dekagramm | |
---|---|---|
banán chips | 1 kevés | |
nagy szemű mazsola | 1 marék | |
aszalt mangó kocka | 1 kevés |
Desszertek: Trópusi gyümölcskenyér a sok Gyümölcskenyér recept közül.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy nagyobb tálba tesszük, a tojások sárgáját pedig egy bögrébe. A fehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot. A narancsot lereszeljük. A lisztet átszitáljuk, a sütőporral, az aszalt papayával és mangóval összekeverjük.
Kézi mixerrel habosra keverjük a puha Ramát az átszitált porcukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliás cukorral. Miután kihabosodott, egyesével belekeverjük a tojások sárgáját. A kristálycukorral krémes habbá verjük a tojásfehérjét.
Rákanalazzuk a tojásfehérje 1/3-át a Ramás alapra, fakanállal finoman összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi fehérjét és összeforgatjuk. 3-4 keverés után rátesszük a lisztes keverék felét és a maradék lisztes keverékkel teljesen egyneművé keverjük.
A tésztát egy Ramával kikent és belisztezett gyümölcskenyérformába töltjük. A tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-35 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, de még melegen kiborítjuk a formából.
Egy konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. A fehér csokoládét megolvasztjuk és a tetejére csurgatjuk. Szárított trópusi gyümölcsökkel díszítjük.