Feltöltve:

Túró és barack találkozása

access_alarm 20
cake Könnyű
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

víz50 gramm
tejszín200 gramm
zselatin10 gramm
félzsíros túró300 gramm
porcukor50 gramm
vaníliás cukor20 gramm
sárgabarack befőtt60 gramm
Carte d'Or Gerbeaud Rákóczi túrós200 gramm
leveles tésztából kisütött vékony pálcikák8 darab
karamell cukor20 gramm

Desszertek: Túró és barack találkozása a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

200g túrót áttörünk és összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal. A zselatint feloldjuk a vízben.

2. lépés

A tejszínt felverjük habbá és lazán hozzákeverjük a túrós alaphoz, majd belekeverjük a zselatint. 20*20 cm-es, kifóliázott keretes tepsiben 4 órán át hűtőben dermesztjük.

3. lépés

Amikor megdermedt, a fólia segítségével kiemeljük a tepsiből, és egyenletes kockákra szeleteljük fel.

4. lépés

A 100g túróból, 25g porcukorból és 10g vaníliás cukorból masszát gyúrunk és golyókat formázunk belőle. Tálalásig a hűtőben tároljuk.

5. lépés

A sárgabarackból egyenletes korongokat szúrunk ki kis pogácsaszaggató segítségével

6. lépés

A tányér felső részébe helyezzük a túrós tejszínes kockát a tetején egy sárgabarack koronggal. Ez elé kerül két darab keresztben egymásra helyezett tészta-pálcika.

7. lépés

A túrógolyókat a pálcikák közé és mellé helyezzük. Ez elé kerül a Rákóczi túrós jégkrém, két oldalán sárgabarack korongokkal. A túrókockához karamellspirált támasztunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek