Túró rolád
Hozzávalók
A töltelékhez
túró | 50 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
citrom héja és leve | 1 darab | |
búzadara | 2 evőkanál | |
tojássárgája | 4 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojásfehérje | 5 darab |
A tésztához
liszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
Rama margarin | 10 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
kakaó | 2 evőkanál | |
tojássárgája | 1 darab | |
szódabikarbóna | 1 csipetnyi | |
porcukor | 5 dekagramm |
Desszertek: Túró rolád a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és kétfelé osztom. Két őzgerincformára kinyújtom úgy, hogy a tészta a formáról bőven lelógjon, mert majd a töltelékre rá kell hajtani.
2
A krém hozzávalóit kikeverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatosan a kikevert masszába forgatom, majd az őzgerincformába öntöm, és a tészta széleivel betakarom. 145-150 fokon kb. 45 percig sütöm. Ha kihűlt csokoládé mázzal leöntöm.