Túró rúd
Hozzávalók
túró | 250 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 gramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
Dr. Oetker Aroma vanília | 1 kávéskanál | |
Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj | 1 csomag | |
Rama Vajas Íz | 50 gramm | |
tejföl | 3 kávéskanál | |
lapzselatin | 2 darab |
A bevonáshoz
csokoládé | 100 gramm |
---|
Desszertek: Túró rúd a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A krémhez a túrót törjük finomra, adjuk hozzá a porcukrot, a vanillincukrot, a vanília aromát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és a csomagoláson található leírás szerint beáztatott zselatint. (Áztassuk be a zselatin lapokat kb. 5 percre hideg vízbe, majd nyomkodjuk ki. Egy kis edényben 1,5 evőkanál vízzel, folyamatos keverés mellett melegítsük és oldjuk fel! Ne főzzük! Hagyjuk langyosra hűlni, így keverjük hozzá a túrókrémhez). Tegyük hűtőbe fél-1 órára!
A lehűtött krémből folpack segítségével formáljunk kis rudakat, majd tegyük fagyasztóba fél órára.
A csokoládé 2/3-át olvasszuk fel teljesen. A meleg csokoládét húzzuk félre a tűzről, és keverjük hozzá a maradék apróra tört csokoládét, így hűtsük vissza, de még maradjon folyós (31-32 C-os). (Ettől fog majd a csokoládé roppanni, amikor beleharapunk a túró rúdba.)
Vegyük ki a fagyasztóból a túró rudakat. Az olvasztott csokoládéból kenjünk sütőpapírra a rudakkal megegyező hosszúságú csíkokat. Erre helyezzük rá a túró rudakat. Tegyük vissza rövid időre a fagyasztóba. A teljes csokibevonáshoz helyezzük egy süteményrácsra a talpazott rudakat, majd öntsük le az olvasztott csokoládéval. Sütőpapírral bélelt tálcára vagy tálra téve tegyük vissza a hűtőbe dermedni, illetve fogyasztásig tároljuk hűtve.