Túró rúd torta
Túró rúd torta
  • timer300 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    Az alaphoz

    • apróra tördelt keksz - 100 gramm
    • Rama Vajas Íz - 50 gramm
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • olvasztott étcsokoládé - 50 gramm

    a túrókrémhez

    • félzsíros túró - 500 gramm
    • porcukor - 80 gramm
    • tejföl - 1 dl
    • tejszín - 1.5 dl
    • Rama Vajas Íz - 50 gramm
    • Dr. Oetker Expressz zselatin fix - 1 csomag
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • citrom leve - 2 kávéskanál

    A tetejére

    • olvasztott csokoládé - 100 gramm

    Elkészítés:

    1. A darált kekszet, a kakaóport és a porcukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá az olvasztott Rama Vajas Ízt.
    2. Nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt, 18 cm-es tortaforma aljára. Vékonyan kenjük meg az olvasztott csokival.
    3. A krémhez törjük át a túrót, adjuk hozzá a tejszínt, a tejfölt, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és az olvasztott Rama Vajas Ízt. Végül keverjük bele a zselatinfixet. (Amennyiben sima zselatinnal dolgozunk, kevés tejszínnel keverjük el, majd langyosítsuk össze, amíg a zselatin elolvad, és ezt öntsük hozzá a túrós keverékhez.)
    4. A krémet öntsük a kakaós-csokis kekszes alapra, és tegyük hűtőbe min. 4 órára.
    5. Hűtés után öntsük a tetejére az olvasztott csokoládét (ízlés szerint lehet alacsonyabb vagy magasabb kakaótartalmú csokoládé). Még a csokoládé dermedése vágjuk be a tetejét, jelölve a szeleteket, hogy tálaláskor könnyebb legyen szeletelni, és ne törjön a csoki. Hagyjuk teljesen megdermedni. Az olvasztott csokoládét csorgathatjuk a tortaszeletekre is, közvetlenül tálalás előtt, úgy is nagyon mutatós lesz.

    Sütéshez