Feltöltve:

Túrófánk

25
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

túró25 dekagramm
liszt10 dekagramm
tojás1 darab
cukor4 dekagramm
szalalkáli1 csomag
olaj1 darab

Desszertek: Túrófánk a sok Túrófánk recept közül.

Elkészítés

1

A túrót alaposan áttörjük. Összekeverjük a liszttel, a tojással, a cukorral és a szalalkálival. Letakarjuk, és 2-3 órát pihentetjük a hűtőben. A pihentetés után bő olajat forrósítunk. Nem szabad túlhevíteni, mert a fánkok külseje megég, de a belsejük nyers marad. Két kanállal kis darabokat szaggatunk a tésztából, és a nem túl forró olajban, néhány perc alatt aranyszínűre sütjük. Szaggatás előtt a kanalakat mártsuk az olajba, mert így könnyebben lecsúszik róla a tészta. Az olajból szűrőlapáttal kiemeljük a fánkokat, lecsepegtetjük, konyhai papírkendőre tesszük, leitatjuk róluk a felesleges olajat. Tányérra halmozzuk, pihentetjük 2-3 percig, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem