Túrófánk
Hozzávalók
liszt | 25 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 15 dekagramm | |
túró | 25 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 12 dekagramm | |
vanília | 1 csomag | |
rum | 1 evőkanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Túrófánk a sok Túrófánk recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliával, a porcukorral, majd az egészet elmorzsoljuk a Ramával. Hozzáadjuk a szitán áttört túrót, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
2
Ujjnyi vastagra nyújtjuk és fánkszúróval kiszúrjuk. Forró olajban világos pirosra sütjük.
3
Kínálhatunk hozzá valamilyen gyümölcsízt is.