Feltöltve:

Túrófánk

10
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tehéntúró25 dekagramm
liszt15 dekagramm
tojás2 darab
szódabikarbóna0.5 csapott mokkáskanál
sütőpor0.5 csapott mokkáskanál
reszelt citromhéj1 teáskanál
vaníliás cukor2 csomag
étolaj a fánkok kisütéshez1 adag
porcukor a kész fánkok tetejére1 kevés

Desszertek: Túrófánk a sok Túrófánk recept közül.

Elkészítés

1

A túrót szitán áttörjük, aki nem bánja, hogy esetleg pici túródarabkák maradnak a fánkban, az persze ezt kihagyhatja. A túróba keverjük az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, végül a liszttel egybeszitált szódabikarbónát és a sütőport. Az így kapott tésztából kiskanállal, (én nem mokkáskanalat, hanem olyan nagyobbacska teáskanalat használok), púpos kanálnyi adagokat szaggatunk a forró olajba. Nagyon jól el kell találni az olaj hőfokát. Ne égjen, de legyen forró. Ha túl forró, a fánkok nem sülnek át, ha viszont nem elég forró, akkor a fánkok beszívják az olajat. A mindkét oldalukon megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, aztán megszórjuk porcukorral. Savanykás gyümölcsszósszal, vagy lekvárral tálalhatjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem