Túrófánk
Desszertek: Túrófánk a sok Túrófánk recept közül.
Elkészítés
A túrót szitán áttörjük, aki nem bánja, hogy esetleg pici túródarabkák maradnak a fánkban, az persze ezt kihagyhatja. A túróba keverjük az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, végül a liszttel egybeszitált szódabikarbónát és a sütőport. Az így kapott tésztából kiskanállal, (én nem mokkáskanalat, hanem olyan nagyobbacska teáskanalat használok), púpos kanálnyi adagokat szaggatunk a forró olajba. Nagyon jól el kell találni az olaj hőfokát. Ne égjen, de legyen forró. Ha túl forró, a fánkok nem sülnek át, ha viszont nem elég forró, akkor a fánkok beszívják az olajat. A mindkét oldalukon megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, aztán megszórjuk porcukorral. Savanykás gyümölcsszósszal, vagy lekvárral tálalhatjuk.