Feltöltve:

Túrófánk

access_alarm 10
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tehéntúró25 dekagramm
liszt15 dekagramm
tojás2 darab
szódabikarbóna0.5 csapott mokkáskanál
sütőpor0.5 csapott mokkáskanál
reszelt citromhéj1 teáskanál
vaníliás cukor2 csomag
étolaj a fánkok kisütéshez1 adag
porcukor a kész fánkok tetejére1 kevés

Desszertek: Túrófánk a sok Túrófánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A túrót szitán áttörjük, aki nem bánja, hogy esetleg pici túródarabkák maradnak a fánkban, az persze ezt kihagyhatja. A túróba keverjük az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, végül a liszttel egybeszitált szódabikarbónát és a sütőport. Az így kapott tésztából kiskanállal, (én nem mokkáskanalat, hanem olyan nagyobbacska teáskanalat használok), púpos kanálnyi adagokat szaggatunk a forró olajba. Nagyon jól el kell találni az olaj hőfokát. Ne égjen, de legyen forró. Ha túl forró, a fánkok nem sülnek át, ha viszont nem elég forró, akkor a fánkok beszívják az olajat. A mindkét oldalukon megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, aztán megszórjuk porcukorral. Savanykás gyümölcsszósszal, vagy lekvárral tálalhatjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem