Túrófánk narancskrémmel
Túrófánk narancskrémmel
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • túró - 250 gramm
    • narancs reszelt héja - 1 darab
    • porcukor - 3 evőkanál
    • tojás - 3 darab
    • tejföl - 2 evőkanál
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • finomliszt - 50 gramm
    • rétesliszt - 100 gramm
    • só - 1 csipetnyi
    • olaj a sütéshez - 500 milliliter

    A tálaláshoz

    • porcukor a szóráshoz - kevés

    A narancskrémhez

    • narancs reszelt héja és leve - 1 darab
    • cukor - 60 gramm
    • tojássárgája - 1 darab
    • tojás - 1 darab
    • Rama Vajas Íz - 60 gramm

    Elkészítés:

    1. Egy villával törjük össze a túrót. Keverjük hozzá a narancs reszelt héját, a cukrot, a tojásokat, a tejfölt, majd a szódabikarbónával elkevert kétféle lisztet és a sót. Tegyük hűtőbe kb. fél órára pihentetni.
    2. Egy magasabb falú lábasban forrósítsunk olajat kb. 160-170°C-ra. Két kanál segítségével szaggassunk fánkokat a masszából az olajba, egyszerre ne túl sokat. Süssük szép aranybarnára, majd tegyük papírtörlőre.
    3. Tálalhatjuk még melegen is, de kihűlve is nagyon finom. Szórjuk meg porcukorral, vagy öntsünk rá a narancskrémből.
    4. A narancskrémhez egy lábasban tegyünk fel kevés vizet forralni. A narancs héját reszeljük le, a levét facsarjuk egy hőálló tálba. Adjuk hozzá a cukrot és a tojásokat, majd keverjük össze. A Rama Vajas Ízt kockázzuk fel, és tegyük a tojásos-narancsleves keverékbe.
    5. A hőálló tálunkat helyezzük a lábasra és vízgőz felett kezdjük melegíteni. Folyamatosan keverjük addig, amíg a krémünk besűrűsödik annyira, hogy ha kanalunkat kivesszük a tálból a krémónk bevonja azt. Vegyük le a vízgőzről és tegyük félre hűlni (miközben hűl, még jobban be fog sűrűsödni).

    Sütéshez