Túrógombóc
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
zsemlemorzsa | 10 dekagramm | |
cukor | 1 evőkanál | |
búzadara | 5 dekagramm | |
tojásfehérje | 1 darab | |
tojássárga | 2 darab | |
zsírszegény túró | 25 dekagramm |
Desszertek: Túrógombóc a sok Gombóc recept közül.
Elkészítés
1
A túrót a tojássárgákkal, a búzadarával, csipet sóval, cukorral,és egy fél citrom reszelt héjával jól összedolgozzuk.
2
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük.
Egy fél órát hűtőben állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
3
A margarinon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat enyhén sós vízben 5 percig főzzük, amikor feljöttek a víz színére készen is lettek. Szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk őket.
4
Ezután tejföllel és porcukorral tálaljuk.