Feltöltve:

Túrógombóc

250
Könnyű
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

a gombócokhoz

félzsíros túró500 gramm
kis tojás4 darab
búzadara150 gramm
liszt 
1 kávéskanál

A prézlihez

zsemlemorzsa100 gramm
Rama Vajas Íz100 gramm

A tetejére

tejföl 20%-os2 dl
porcukor ízlés szerint 

Sütéshez

Sütési idő 20 perc

Desszertek: Túrógombóc a sok Gombóc recept közül.

Elkészítés

1

A túrót krumplinyomóval vagy villával törjük össze, majd keverjük el benne először a tojásokat, utána pedig a búzadarát. A masszát fedjük le, és tegyük hűtőbe legalább 4 órára (de akár egy egész éjszakára), hogy a búzadara megduzzadjon.

2

Egy lábasba tegyünk fel vizet forrni, egy kávéskanál sóval.

3

Lisztes kézzel formázzunk meg a gombócokat, és a forrásban lévő vízben főzzük meg őket. Várjuk meg, amíg a gombócok a víz felszínére emelkednek, hagyjuk még pár percig főni őket, és csak ezután vegyük ki a gombócokat.

4

Egy serpenyőben olvasszuk fel a Rama Vajas Ízt, majd szórjuk rá a zsemlemorzsát és pirítsuk meg. Miután a prézli elkészült, forgassuk meg benne a kifőtt túrógombócokat.

5

A tejfölt keverjük el annyi porcukorral, amennyivel ízlésünknek megfelelő édes lesz (a túrógombócok nem édesek!).

6

A túrógombócokat a porcukros tejföllel leöntve és/vagy porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem