Túrógombóc
Túrógombóc
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • túró - 500 gramm
  • búzadara - 200 milliliter
  • tojás - 4 egész
  • só - 1 csipetnyi
  • olaj - 2 evőkanál
  • zsemlemorzsa - 10 dekagramm
  • tejföl - 200 milliliter
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • porcukor - 3.5 evőkanál

Elkészítés:

  1. A túrót a tojásokkal, búzadarával, sóval összekeverjük. Állni hagyjuk kb. 2 órát. A zsemlemorzsát az olajon megpirítjuk. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk. Forró, lobogó, sós vízbe tesszük és megfőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, és beletesszük a zsemlemorzsába.
  2. A tejfölt a cukorral, vaníliával összekeverjük, megmelegítjük, de nem forraljuk. Ezzel az öntettel kínáljuk a gombócokat.