Feltöltve:

Túrógombóc

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Hozzávalók

Rama a zsemlemorzsa pirításához1 kevés
tojás2 darab
túró0.5 kilogramm
vaníliás cukor1 csomag
porcukor3 evőkanál
citrom1 púpos evőkanál
1 csipetnyi
búzadara8 evőkanál
zsemlemorzsa15 dekagramm

Desszertek: Túrógombóc a sok Gombóc recept közül.

Elkészítés

1

Egy edényben kevés Ramát hevítek és a zsemlemorzsát megpirítom szép aranybarnára, de vigyázok le ne ragadjon.

2

A túrót egy tálba teszem, összetöröm villával, hozzáadom a 2 tojássárgát, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a porcukrot.

3

Felteszek egy nagy fazékban vizet forralni egy csipet sóval.

4

A citrom héját lereszelem és hozzáadom a túróhoz, majd belefacsarom a fél citrom levét és a búzadarát.

5

A tojások fehérjéjét egy kevés porcukorral kemény habbá verem és beleforgatom a túrós masszába.

6

Ha a víz már forr, akkor a túróból gombócokat gyúrok és beleteszem a forrásban lévő vízbe.

7

Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, akkor kivesszem, meghempergetem a zsemlemorzsában és porcukorral megszórva tálalom.

8

A tányéron narancsszeletekkel díszíthetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem