Túrógombóc
Hozzávalók
Hozzávalók
Rama a zsemlemorzsa pirításához | 1 kevés | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
túró | 0.5 kilogramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
porcukor | 3 evőkanál | |
citrom | 1 púpos evőkanál | |
só | 1 csipetnyi | |
búzadara | 8 evőkanál | |
zsemlemorzsa | 15 dekagramm |
Desszertek: Túrógombóc a sok Gombóc recept közül.
Elkészítés
Egy edényben kevés Ramát hevítek és a zsemlemorzsát megpirítom szép aranybarnára, de vigyázok le ne ragadjon.
A túrót egy tálba teszem, összetöröm villával, hozzáadom a 2 tojássárgát, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a porcukrot.
Felteszek egy nagy fazékban vizet forralni egy csipet sóval.
A citrom héját lereszelem és hozzáadom a túróhoz, majd belefacsarom a fél citrom levét és a búzadarát.
A tojások fehérjéjét egy kevés porcukorral kemény habbá verem és beleforgatom a túrós masszába.
Ha a víz már forr, akkor a túróból gombócokat gyúrok és beleteszem a forrásban lévő vízbe.
Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, akkor kivesszem, meghempergetem a zsemlemorzsában és porcukorral megszórva tálalom.
A tányéron narancsszeletekkel díszíthetjük.