Feltöltve:

Túrógombóc

130
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Gombócokhoz

túró50 dekagramm
búzadara12 dekagramm
tojás, szétválasztva3 darab
1 csipetnyi

Díszítéshez

tejföl (kb)200 milliliter
zsemlemorzsa1 darab
porcukor ízlés szerint1 adag

Desszertek: Túrógombóc a sok Gombóc recept közül.

Elkészítés

1

A túrót a búzadarával, a 3 tojássárgát a csipet sóval egy edényben fakanállal jól elkeverjük és fóliával lefedve a hűtőbe tesszük. Hagyjuk állni egy-másfél órát, amíg a búzadara felpuhul. Amíg a búzadara puhul, zsemlemorzsát egy pici olajon serpenyőben megpirítunk világos barnára és félre tesszük. Én elszoktam készíteni a tejfölt a tetejére, mi cukros tejföllel leöntve fogyasztjuk. A tejfölt annyi porcukorral keverjük el, amennyire cukrosan szeretnénk. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük és kis adagokba óvatosan a keverékhez adjuk. Közben egy fazékban vizet forralunk. Amikor felforrt, vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és a lobogó vízbe tesszük őket. Amikor feljönnek a víz tetejére a gombócok, ez kb. 5 perc már jók is. A kész gombócokat a megpirított zsemlemorzsába hempergetjük és a cukros tejföllel lelocsolva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem