Túrógombóc, diétásoknak is
Hozzávalók
túró | 0.5 kilogramm |
---|---|
Ráma | 15 dekagramm |
búzadara | 20 dekagramm |
tojássárgája | 4 darab |
só | 1 csipetnyi |
tojásfehérje keményre vert habja | 4 darab |
A gombócok beforgatásához
zsemlemorzsa | 1 darab |
---|---|
olaj | 1 darab |
A vanília öntethez
tejföl | 2 dl |
---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Túrógombóc, diétásoknak is a sok Gombóc recept közül.
Elkészítés
1
Gombóc készítése: a tojássárgákat a Ramával, a túróval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát és a sót is. Tovább keverjük. Ezt a masszát 3/4 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
2
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd közvetlenül a gombóc főzése előtt keverjük lazán a hűtőben várakozó masszához. Forró, lobogó vízben kifőzzük, 2-3 perc alatt kész. Pihe könnyű, nagyon finom.
3
Olajon a zsemlemorzsát kissé megpirítjuk, a gombócokat beleforgatjuk és porcukorral meghintve, vanília öntettel tálaljuk.
4
Cukor betegek, diétázók is fogyaszthatják vanília öntet nélkül, mivel a tésztában nincs cukor.