Feltöltve:

Túrógúla

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelékhez

befőttlé1.5 dl
gyümölcsbefőtt1 kevés
tejszín4 dl
vaníliás cukor2 csomag
kristálycukor30 dekagramm
túró50 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
zselatin1 csomag

Tésztához

lekvár (legjobb a házi sárgabarack)1 kevés
citromlé2 evőkanál
kristálycukor7 evőkanál
rétesliszt7 evőkanál
tojás7 darab

Desszertek: Túrógúla a sok Gúla recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A 7 tojásfehérjét a cukorral és a citromlével kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Ezt követően belekeverjük a réteslisztet. 5 percig teljes lángon, majd tartalék lángon sütjük meg. Ha kihűlt a piskótalap megkenjük a lekvárral, és feltekerjük. Egy jénai tálat folpackkal kibélelünk, és a felszeletelt piskótatekerccsel körberakjuk. A töltelék elkészítéséhez a túrót a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, és a citromhéjjal összekeverjük, félretesszük. A befőttlevet odatesszük melegedni, és csomómentesen elkeverjük benne a zselatint, majd a felvert tejszínhabba keverjük. Ez után hozzáadjuk a túrós masszát, végül belekeverjük az apró kockára vágott gyümölcsöt. Mindezt beleöntjük a piskótával kibélelt tálba, és a tetejét is piskótatekerccsel rétegezzük. Hűtőbe tesszük, és ha jól kihűlt, a tálból kiborítjuk, és szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem