Feltöltve:

Túrókocka ribizlizselével

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt20 dekagramm
Ráma10 dekagramm
cukor8 dekagramm
tojás1 darab
1 csipetnyi

A krémhez

tejszín4 dl
túró50 dekagramm
porcukor15 dekagramm
zselatinfix2 csomag
vaníliaesszencia1 teáskanál

A zseléhez

házi ribizliszörp (hígítva)5 dl
zselatin8 teáskanál

Desszertek: Túrókocka ribizlizselével a sok

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a Ramával, a csipet sóval, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojást. Összegyúrjuk, cipóvá formázzuk és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.

2

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tésztát 2 réteg folpack között kinyújtjuk. A felső réteg folpackot lehúzzuk róla, majd a másik folpack segítségével beletesszük a tortaformába. Jól elegyengetjük a tésztát. Fontos, hogy az oldalára ne kerüljön, csak a tortaforma aljára. Húzzuk le a folpackot és a felesleges tésztát vágjuk le. Vakon süssük a tésztát kb.15 percig, majd hagyjuk kihűlni.

3

A tejszínt alacsony fokozaton habosítsuk rövid ideig, majd öntsük hozzá a zselatinfixet és verjük kemény habbá. A túrót törjük át, keverjük hozzá a cukrot és a vaníliát, végül a tejszínhabbal keverjük össze a túrót. Kenjük a krémet a kihűlt tésztalapra.

4

Kb. 2 dl ribizliszörpben keverjük el a zselatinport, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a maradék szörpöt. Amikor már "olajosan" folyós, öntsük rá a torta tetejére és tegyük hűtőbe.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem