Túrókosárkák mangóval
Túrókosárkák mangóval
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A rátéthez

    • aprított pisztácia - 1 evőkanál
    • érett mangó - 2 darab
    • Dr. Oetker Vaníliás Krémpuding - 1 csomag
    • sovány túró - 25 dekagramm
    • tojásfehérje - 1 darab
    • tojás - 1 darab
    • citromlé - 1 evőkanál
    • méz - 5 dekagramm

    A tésztához

    • finomliszt a tészta nyújtáshoz - 1 kevés
    • reszelt citromhéj - 1 teáskanál
    • barna cukor - 10 dekagramm
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • teljes kiőrlésű liszt - 10 dekagramm
    • búzaliszt - 15 dekagramm
    • Ráma - 12.5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A kétfajta lisztből a sütőporral, a Ramával, a barna cukorral és a citromhéjjal sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formálunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A hűtőből kivett tésztát tizenkét adagra osztjuk, lisztezett nyújtódeszkán kerek formára nyújtjuk és egyenként, a széleket jó erősen a megnyomva kibéleljük a formákat. A mézet és a citromlevet krémesre keverjük, a tojást és a tojásfehérjét hozzáadjuk, elkeverjük. Ezután a túrót és a pudingport hozzákeverjük és megtöltjük vele a formákat. A mangót meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst felkockázzuk és a túrókrém tetejére rakjuk, körben megszórjuk pisztáciával. Előmelegített sütőben, 175 °C-on, kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve kissé lehűtjük, majd kivesszük a tortácskákat a formából.