Túrókrém torta
Túrókrém torta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 2 darab
    • cukor - 4 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • liszt - 4 dekagramm
    • víz - 2 evőkanál

    krem

    • túró (kb) - 50 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tejszín - 3 dl
    • zselatinpor - 1 csomag
    • víz - 2 dl

    Elkészítés:

    1. Készítsünk a hozzávalókból a szokásos módon piskótakarikát.
    2. Krém készítése: a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral robotgép segítségével túrókrém állagúra keverjük, majd félretesszük. Felverjük a tejszínt keményre, a túrókrémhez keverjük, de óvatosan, hogy ne törjük össze a habot. A zselatinport felengedjük a 2 dl meleg vízzel és óvatosan hozzákeverjük ezt is a túrókrémhez.
    3. A piskótát visszahelyezzük a tortakarikába és ráöntjük a krémet. A tetejét gyümölccsel kirakjuk és megkenjük zselével a gyümölcsöt. Végül betesszük a hűtőbe kb. 3-4 órára. Ha lehűtöttük, a tortakarikát meleg vizes késsel körbe vágjuk és leemeljük a tortárról, vagy akinek csatos a formája ki is csatolhatja és úgy veszi le, majd szeletelhetjük is. Jó étvágyat.