Túrókrémes piskótakocka
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 12 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
liszt | 12 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
A krémhez
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 30 dekagramm | |
túró | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
barackkonzerv | 1 doboz |
A díszítéshez
porcukor | 1 darab |
---|
Desszertek: Túrókrémes piskótakocka a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
Piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját és a citrom héját is hozzáadjuk és hirtelen belekeverjük a kézi mixer legmagasabb fokozatán.
A lisztet óvatosan egy fakanállal a habba keverjük, majd a tésztát egy papírral kibélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220 fokon 10-12 percig sütjük. Miután kihűlt, keresztben kettévágjuk.
Elkészítjük a krémet. Habosra keverjük a puha Ramát az átszitált porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a túrót és tovább habosítjuk. Végül a lecsepegtetett, apróra felkockázott barackot is belekeverjük és a piskóta lapok közé töltjük.
2-3 órára hűtőbe tesszük, majd kocka alakúra vágjuk. Porcukorral meghintjük a tetejét és így kínáljuk.