Túrókrémes répatorta
Hozzávalók
sárgarépa | 25 púpos evőkanál | |
---|---|---|
citrom | 2 darab | |
Ráma | 5 dekagramm | |
tojás | 3 darab | |
cukor | 10 dekagramm | |
darált mandula | 12 dekagramm | |
liszt | 10 dekagramm | |
sütőpor | 1 púpos evőkanál | |
étkezési keményítő | 5 dekagramm | |
marcipánmassza | 10 dekagramm | |
élelmiszer színezék (piros, sárga zöld) | 1 kevés | |
zselatin vagy 12 gramm | 3 lap | |
zsíros túró | 65 dekagramm | |
tejszín | 250 gramm | |
kókuszreszelék | 1 darab | |
+ 4 teáskanál porcukor | 35 dekagramm |
Desszertek: Túrókrémes répatorta a sok répatorta recept közül.
Elkészítés
A répát és a citromok héját finomra reszeljük. A citrom levét kicsavarjuk. Az olvasztott Ramát, a tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a répát. A mandulát, citromhéjat, sütőport, keményítőt a lisztbe vegyítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 5 dkg porcukorral. A mandulás keverékkel felváltva a tojásos masszába keverjük. 26 cm-es tortaformát Ramával kikenünk és 175 fokon 25-30 percig sütjük. Kb. 8 dkg marcipánmasszát 3 tk. porcukorral összegyúrunk és piros, valamint sárga színezékkel megfestjük, majd 12 kis répát formálunk belőle. A maradék masszát 1 tk. porcukorral és a zöld festékkel gyúrjuk össze és abból kis levélkéket formálunk. 30 dkg túrót 15 dkg porcukorral és citromlével krémesre keverünk. A tejszínből 150 g-ot felverünk. A zselatint az utasítás szerint elkészítjük. 3 ek kikevert túróval elkeverjük, majd a többihez adjuk, végül a felvert tejszínt is beleforgatjuk. A tortalapot kettévágjuk és a tortaformába visszatesszük. Rákenjük a túrókrémet, rátesszük a másik lapot és 4 órára a hűtőbe tesszük. A maradék túrót a maradék porcukorral és citromlével kikeverjük, majd belekeverjük a maradék tejszínből vert habot. Bevonjuk vele a tortát és a marcipán répákkal díszítjük. A kókuszreszeléket zöld színezékkel megfestjük, az lesz a fű a tortán.