Túrós alagút nektarinnal és meggyel
Desszertek: Túrós alagút nektarinnal és meggyel a sok Alagút recept közül.
Elkészítés
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Ezalatt a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukrokkal szép krémesre keverjük, hozzáadjuk apránként a lisztet, majd lapáttal beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Az előmelegíttet sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsül, vastagságtól függően, érdemes tűpróbát végezni.
Egy őzgerinc sütőt kibélelünk folpackkal. A piskótát, amikor még langyos, belefektetjük a formába, hogy felvegye az alakját.
Amíg teljesen kihűl a piskóta a formában, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a joghurttal, cukrokkal, a citromlével és a héjjal elkevert túrót. Finoman beleforgatjuk a darabolt gyümölcsöt is. A zselatint a zacskón lévő utasítás szerint kevés vízben felmelegítjük oldódásig és egyenletesen a krémhez keverjük. Ha jól kidolgoztuk a krémet hozzáadjuk a receptben megtalálható gyümölcsöket.
Beletöltjük a gyümölcsös krémet a piskótával kibélelt őzgerincforma belsejébe. A kívül eső piskótát ráhajtjuk mind két oldalról az őzgerincforma tetejére, valamint a lelógó folpackot is szorosan ráhajtjuk a sütemény tetejére. Ezután ráhelyezünk a tetejére egy tányért nehezéknek, hogy teljesen elterüljön benne a krém. Egy éjszakára , de legalább 4-5 órára betesszük a hűtőbe. Ha megdermedt felszeleteljük, és friss gyümölccsel kínáljuk.