Túrós, almás pite
Hozzávalók
A tésztához
túró | 25 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 23 dekagramm | |
porcukor | 12 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
liszt | 40 dekagramm |
A töltelékhez
alma apró kockákra vágva | 60 dekagramm | |
---|---|---|
fehér bor | 1 dl | |
ek.méz | 2 darab | |
mazsola | 5 dekagramm | |
fahéj | 1 darab | |
citrom leve | 1 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Túrós, almás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és négyszögletesre nyújtjuk. Az egyik felét a tepsibe nyújtjuk, rátesszük a tölteléket, befedjük a másik lappal. A tetejét megkenjük tojással, villával megszurkáljuk és megsütjük. A töltelék készítése: a hozzávalókat egy lábasban puhára pároljuk, kihűtjük és úgy tesszük a két lap közé.