Túrós-barackos kiflik
Hozzávalók
Tésztához
tej | 2.5 dl | |
---|---|---|
méz | 2 evőkanál | |
élesztő | 3 dekagramm | |
liszt | 50 dekagramm | |
Ráma | 12.5 dekagramm | |
só | 1 kávéskanál | |
tojássárgája | 2 darab |
Tetejére
tojássárgája | 1 darab | |
---|---|---|
szeletelt mandula | 5 dekagramm |
Töltelékhez
túró | 25 dekagramm | |
---|---|---|
barack, (aprítva, befőtt is lehet) | 30 dekagramm | |
porcukor | 3 dekagramm | |
vanillincukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Túrós-barackos kiflik a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
A langyos tejben a mézet, az élesztőt és 1 kanál lisztet csomómentesen elkeverünk, majd hagyjuk felfutni 5-10 percig. A maradék lisztet a sóval és a Ramával elmorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztős résszel és a tojássárgával tésztává dagasztjuk. Ha túl kemény lenne a tésztánk, még egy kevés tejet adhatunk hozzá. Ha simára dolgoztuk, letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. A túrót a porcukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal összegyúrjuk, a barackokat apró kockára vágva belekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és csíkokra, majd háromszögekre vágjuk. A háromszög szélesebb részére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük és kiflire hajtjuk. Megkenjük tojássárgával, megszórjuk mandulával és 15-20 percig langyos helyen kelesztjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.