Túrós-barackos kiflik
Túrós-barackos kiflik
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • tej - 2.5 dl
    • méz - 2 evőkanál
    • élesztő - 3 dekagramm
    • liszt - 50 dekagramm
    • Ráma - 12.5 dekagramm
    • só - 1 kávéskanál
    • tojássárgája - 2 darab

    Tetejére

    • tojássárgája - 1 darab
    • szeletelt mandula - 5 dekagramm

    Töltelékhez

    • túró - 25 dekagramm
    • barack, (aprítva, befőtt is lehet) - 30 dekagramm
    • porcukor - 3 dekagramm
    • vanillincukor - 1 csomag
    • citrom reszelt héja - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A langyos tejben a mézet, az élesztőt és 1 kanál lisztet csomómentesen elkeverünk, majd hagyjuk felfutni 5-10 percig. A maradék lisztet a sóval és a Ramával elmorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztős résszel és a tojássárgával tésztává dagasztjuk. Ha túl kemény lenne a tésztánk, még egy kevés tejet adhatunk hozzá. Ha simára dolgoztuk, letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. A túrót a porcukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal összegyúrjuk, a barackokat apró kockára vágva belekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és csíkokra, majd háromszögekre vágjuk. A háromszög szélesebb részére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük és kiflire hajtjuk. Megkenjük tojássárgával, megszórjuk mandulával és 15-20 percig langyos helyen kelesztjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.