Feltöltve:

Túrós batyu

40
Közepes
10 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

Rama Vajas Íz7 dekagramm
mazsola5 dekagramm
túró25 dekagramm
finomliszt50 dekagramm
búzadara1 evőkanál
12%-os tejföl1 evőkanál
nyers tojás1 darab
élesztő1 dekagramm
kristálycukor2 evőkanál
nyers tojássárga2 darab
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
asztali só1 csipetnyi
1,5%-os tej3 dl

Desszertek: Túrós batyu a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük, és elmorzsoljuk benne a RAMA margarint.

2

Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját, és a felfuttatott élesztőt.

3

Alaposan átdagasztjuk, és letakarva 45 percen keresztül enyhén meleg helyen kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket.

4

A túrót áttörjük, és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk.

5

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk.

6

Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük, és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk.

7

A kelesztés alatt a sütőt 180-fokra előmelegítjük. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem