Feltöltve:

Túrós batyu

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

liszt60 dekagramm
1 kávéskanál
tojás1 darab
porcukor8 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm
tej (kb.)3 dl
olvasztott Rama10 dekagramm

Töltelék

túró50 dekagramm
búzadara2 evőkanál
tojássárgája2 darab
cukor5 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
mazsola10 dekagramm
tojásfehérje kemény habja2 darab

Kenéshez

tojás1 darab

Desszertek: Túrós batyu a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, amelybe előzőleg 1 kávéskanálnyi cukrot kevertünk el. A szoba-hőmérsékletű lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát tudjunk kidolgozni belőle. Az olvasztott, de már nem meleg Ramát a végén adjuk hozzá. A tésztát kétszeresére kelesztjük, lisztezett felületen négyzet alakúra nyújtjuk ujjnyi vastagságban, majd egyforma, kb. 10x10 cm-es kis négyzetekre vágjuk. A tölteléket kikeverjük, a tojások keményre vert habját utoljára adjuk a túróhoz. A négyzetekbe 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, a tészta sarkait középen összefogjuk és kissé meg is csavarjuk, hogy ne nyíljon szét a sütés folyamán. Tetejüket felvert tojással kenjük meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a batyukat nem túl közel egymáshoz és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. Amennyiben túl gyorsan pirulna a teteje, félidőben takarjuk le fóliával. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem