Túrós, bögrés máktorta
Hozzávalók
Piskóta
darált mák | 1 bögre | |
---|---|---|
cukor | 1 bögre | |
liszt | 1 bögre | |
tej | 1 bögre | |
tojás | 1 egész | |
só | 1 csipetnyi | |
olaj | 2 evőkanál | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
Teteje
tejszín | 250 milliliter | |
---|---|---|
habfixáló | 1 csomag | |
cukor | 1 kevés |
Továbbá
lekvár a piskóta kenéséhez | 1 kevés |
---|
Túrós krém
túró | 25 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 0.5 kocka | |
cukor | 1 kevés | |
citromhéj | 1 kevés | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Túrós, bögrés máktorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Elkészítjük a piskótát. Turmixgéppel mindent összekeverünk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és piskóta módjára sütjük tűpróbáig. Amíg sül, addig elkészíthetjük a túrós tölteléket. A Ramát habosra keverjük a kétfajta cukorral, majd összekeverjük a túróval és a citromhéjjal. A kihűlt piskótát megkenjük lekvárral, visszahelyezzük a formába és rákenjük a túrós krémet. Kemény habbá verjük a tejszínt, amibe egy csomag habfixálót teszünk. Ízlés szerint cukrozzuk és rákenjük a túróra. Érdemes egy-két órára hűtőbe rakni.