Feltöltve:

Túrós bukta

75
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt80 dekagramm
olvasztott Rama20 dekagramm
tojás2 darab
élesztő5 dekagramm
cukor (kb)1 marék
tej2 dl

A töltelékhez

túró50 dekagramm
cukor1 kevés
mazsola1 kevés
citromhéj1 kevés
tojás2 darab

Desszertek: Túrós bukta a sok Bukta recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt langyos tejben kb. 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a Ramát, a tojást, az élesztőt és a cukrot összekeverjük, majd mint a nokedlit, úgy dagasztjuk, de keményebb legyen kicsit. Ha nem elég puha, tegyünk még bele tejet, ha túl puha, akkor meg lisztet. Ha sima a tészta, kiöntjük és sodorjuk, nyújtjuk, majd felkockázzuk. A túrót két tojássárgával, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával, (vagy ahogy szereti a család) kikeverjük és hozzáadjuk. A végén a fehérjét, amit habbá verünk, nem kell nagyon keményre. A tésztákat megtöltjük túróval és apró batyukat készítünk. Ramával kikent tepsibe tesszük és megtöltve hagyjuk kelni kicsit, kb. negyed vagy fél órát, attól függ, milyen nagy sütiket szeretnénk. Ha megkelt, akkor 150 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Amikor érezzük az illatát, akkor majdnem jó.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem