Túrós-csokis rudas torta
Túrós-csokis rudas torta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • tojásfehérje - 4 darab
    • tojássárga - 4 darab
    • búzadara - 3 evőkanál
    • mazsola - 2 csomag
    • túró - 2 csomag

    Csokimáz

    • forró víz - 3 csapott evőkanál
    • Ráma - 5 dekagramm
    • kakaó - 2 evőkanál
    • cukor - 15 dekagramm

    Tészta

    • liszt - 30 dekagramm
    • tejföl - 1 evőkanál
    • cukor - 10 dekagramm
    • kakaó - 2 evőkanál
    • Ráma - 20 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • szódabikarbóna - 1 kávéskanál

    Elkészítés:

    1. A tésztát összegyúrjuk és félrerakjuk. A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk, majd a felvert tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk és belekeverjük finoman a tojásfehérje felvert habját. A tésztát 2 részre osztjuk, kb. 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk mind a kettőt úgy, hogy egy őzgerinc formát ki tudjunk vele bélelni, a 2 szélén kicsit kilógatva. Mindkét őzgerincformát kikenjük Ramával, lisztezzük, majd mindegyiket kibéleljük a tésztával. Elosztva a tölteléket mindkettőbe beletöltjük, a tészta kilógó részeit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg egy picit megpirul a túrókrémes töltelék. A csokimázhoz a hozzávalókat egyszer jól összeforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, közben kevergetjük, majd a gerincformából kiborított süteményt megkenjük vele.