Túrós-csokis torta
Hozzávalók
Tésztához
zabkeksz | 20 dekagramm | |
---|---|---|
olvasztott Rama | 10 dekagramm | |
étcsokoládé | 6 dekagramm |
Töltelékhez
tehéntúró | 25 dekagramm | |
---|---|---|
doboz vaníliás krémtúró, vagy 3 ek. tejföl | 1 kis | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tejszín | 2 dl | |
zselatinfix | 1 csomag |
Desszertek: Túrós-csokis torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A kekszet megdaráljuk, vagy daráló hiányában beletesszük egy zacskóba, fogunk egy sodrófát, vagy klopfolót és minél apróbbra szétmorzsoljuk. A 6 dkg csokit nagyon apróra daraboljuk, vagy nagy-lyukú reszelőn lereszeljük és hozzávegyítjük a morzsolt kekszhez. Hozzádolgozzuk az olvasztott Ramát is, majd fogunk egy 26 cm-es tortaformát és belefeszítünk egy kör alakúra kivágott sütőpapírt. A tortaforma szélét nem kell bélelni. Ebbe nyomkodjuk egyenletesen a keksz-alapot, majd betesszük a fagyasztóba.
A túrót villával áttörjük, majd robotgéppel hozzádolgozzuk a krémtúrót, vagy a tejfölt és a citromhéjat. Jó habosra keverjük, majd mehet bele a zselatinfix és ezzel is jól kikeverjük, végül hozzákeverjük a cukrot is. Hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínhabot is. Elsimítjuk a túrós tölteléket a kekszalapon egy habkártyával, hogy szép sima felülete legyen, majd visszatesszük a mélyhűtőbe.
Vízgőz felett megolvasztjuk az apró darabokra tördelt csokoládét és simára keverjük az olajjal. A kész csokimázat elsimítjuk a hidegre hűlt tortánk tetején, vagy rácsíkozzuk. A torta tetejét túrós-csokis rúddal és tejszínhabbal díszíthetjük.