Feltöltve:

Túrós csöröge

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája5 darab
tejföl (kb)2 evőkanál
rum1 evőkanál
1 csipetnyi
cukor2 csapott evőkanál
Ráma8 dekagramm
liszt40 dekagramm

A tetejére

porcukor3 evőkanál

Sütéshez

olaj1 darab

A töltelékhez

mazsola2 evőkanál
porcukor2 evőkanál
tejföl1 evőkanál
tehéntúró25 dekagramm

A nyújtáshoz

finomliszt1 kevés

Desszertek: Túrós csöröge a sok Fánk , Csörögefánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk, és letakarva hűtőben legalább 1 órán át pihentetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd a tejföllel, a porcukorral, és a mazsolával összekeverjük. Az egyik tésztát enyhén belisztezett gyúródeszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és a töltelékből 12 kis halmot púpozunk rá, egymástól egyenlő távolságban. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a túróval megrakottra illesztjük, a tészták találkozásánál, és a töltelékek között jól lenyomjuk. Ezután derelyemetszővel, vagy késsel felvágjuk. Amikor az összes tésztát előkészítettük, 1 nagyobbacska lábasba, kb. 2 ujjnyi olajat töltünk, és megforrósítjuk. A fánkokat közepes lángon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt pirosra sütjük benne, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem