Túrós epres torta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
Ráma | 15 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm | |
liszt | 11 dekagramm | |
keserű kakaópor | 3 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag |
krem
túró | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
tejszín | 3 dl | |
porcukor | 20 dekagramm | |
tej | 1.5 dl | |
zselatin | 2 csomag | |
eper | 0.5 kilogramm |
Desszertek: Túrós epres torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát a cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. A tojásfehérjét jó keményre felverjük és hozzáadjuk a kikevert Ramához lassan, hogy ne törjön nagyon a hab. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a kakaót. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
2
A túrót villával áttörjük, belekeverjük a porcukrot, a langyos tejben feloldott zselatint és a felvert tejszínt.
3
Megkenjük a tortalapunkat a krém felével, rárakjuk az epret, majd a krém másik felét is rákenjük. Végül eperrel díszítjük és a tetejére torta zselét öntünk.
4
A csomagoláson lévő utasítás szerint készítjük el a zselét.