Feltöltve:

Túrós fánk

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

tehéntúró25 dekagramm
mazsola10 dekagramm
porcukor1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tojássárga2 darab

A tésztához

tej2 dl
élesztő2 dekagramm
porcukor1 evőkanál
rétesliszt30 dekagramm
tojássárga1 darab
1 csipetnyi
Ráma3 dekagramm

Desszertek: Túrós fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgát, a sót, a Ramát és annyi langyos tejjel dagasztom be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen. Tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom.

2

Nagy fánk, vagy pogácsaszaggatóval, esetleg vizespohárral kiszaggatom. Ezután még 10 percig hagyom kelni. Közben elkészítem a tölteléket: az áttört túrót összekeverem a tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Minden 2. tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket, majd ráteszek egy másik korongot. A széleit villával lenyomkodom.

3

A fánkokat Ramával megkent tepsibe, egymástól 2 centis távolságra teszem és az előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm, azután a lángot takarékra mérsékelve addig sütöm, amíg a fánk szép színt kap.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem