1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgát, a sót, a Ramát és annyi langyos tejjel dagasztom be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen. Tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtom.
Nagy fánk, vagy pogácsaszaggatóval, esetleg vizespohárral kiszaggatom. Ezután még 10 percig hagyom kelni. Közben elkészítem a tölteléket: az áttört túrót összekeverem a tojássárgákkal, a megtisztított mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Minden 2. tésztadarab közepére teszek egy kis tölteléket, majd ráteszek egy másik korongot. A széleit villával lenyomkodom.
A fánkokat Ramával megkent tepsibe, egymástól 2 centis távolságra teszem és az előmelegített, forró sütőben 10 percig erős lángon sütöm, azután a lángot takarékra mérsékelve addig sütöm, amíg a fánk szép színt kap.