Feltöltve:

Túrós gúla

access_alarm 50
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás6 darab
porcukor12 dekagramm
liszt12 dekagramm
sütőpor1 csomag
baracklekvár1 darab

Krémhez

porcukor20 dekagramm
túró0.5 kilogramm
tejszín3 dl
tej1.5 dl
zselatin1 csomag
barackbefőtt1 pár szem

Desszertek: Túrós gúla a sok Gúla recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához szükséges anyagokból piskótalapot sütünk, amit majd megkenünk a baracklekvárral, és feltekerjük. Amikor teljesen kihűlt felszeleteljük, és egy kerek jénai tál alját szépen kirakjuk vele, szorosan, egymás mellé. 5-6 szelet piskótatekercset félreteszünk. A krémhez a túrót villával összetörjük és összekeverjük a cukorral. A tejet meglangyosítjuk, csomómentesen elkeverjük benne a zselatint, és a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott barackbefőttet. A formába (jénaiba) öntjük, és hűtőbe tesszük, a megmaradt lekváros piskótatekercsekkel befedjük a tetejét is, majd fóliával letakarjuk. Hűtőben tároljuk kb: fél napig. Fogyasztás előtt a fóliát leszedjük, egy nagy, lapos tányérra, vagy tálcára kiborítjuk, és tortaszerűen felszeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem