Túrós-kakaós sütemény
Hozzávalók
A tésztához
finomliszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
porcukor | 15 dekagramm | |
tej | 0.5 dl |
A töltelékhez
túró | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
tojássárgája | 3 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
tojásfehérje kemény habja | 3 darab | |
mazsola (vízben megáztatva) | 5 dekagramm |
A tepsi kikenéséhez
Ráma | 1 darab |
---|
Desszertek: Túrós-kakaós sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát kisodorjuk és a tepsi aljába terítjük. A másik cipót, amíg a tölteléket készítjük, egy folpackba csomagolva betesszük a fagyasztóba, hogy könnyen reszelhessük. A töltelék készítése: a tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzákeverjük a túrót, a pudingport bele szórjuk és tovább keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk, amit előzőleg lecsepegtettünk, majd beleforgatjuk a kemény tojáshabot is. A tepsiben várakozó tésztára simítjuk, majd a másik tésztacipót ráreszeljük és sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.