Túrós-kakaós sütemény
Túrós-kakaós sütemény
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • finomliszt - 40 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • porcukor - 15 dekagramm
    • tej - 0.5 dl

    A töltelékhez

    • túró - 0.5 kilogramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • vaníliás pudingpor - 2 csomag
    • tojásfehérje kemény habja - 3 darab
    • mazsola (vízben megáztatva) - 5 dekagramm

    A tepsi kikenéséhez

    • Ráma - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztát kisodorjuk és a tepsi aljába terítjük. A másik cipót, amíg a tölteléket készítjük, egy folpackba csomagolva betesszük a fagyasztóba, hogy könnyen reszelhessük. A töltelék készítése: a tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzákeverjük a túrót, a pudingport bele szórjuk és tovább keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk, amit előzőleg lecsepegtettünk, majd beleforgatjuk a kemény tojáshabot is. A tepsiben várakozó tésztára simítjuk, majd a másik tésztacipót ráreszeljük és sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.