Túrós lepény
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 0.5 csomag | |
Ráma | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
tejföl | 3 evőkanál | |
porcukor | 1 evőkanál | |
só | 1 csipetnyi |
A töltelékhez
túró | 50 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 3 darab | |
tejföl | 2 dl | |
búzadara | 1 evőkanál | |
porcukor | 15 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
A tészta lekenéséhez
tojássárgája | 1 darab |
---|
Desszertek: Túrós lepény a sok Lepény recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tölteléket elkészítjük.
2
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük és a keményre vert tojáshabot könnyedén belekeverjük.
3
A tésztát kétfelé vesszük és tepsi méretűre sodorjuk. A fele tésztát Ramával kikent tepsibe tesszük, rá a tölteléket, végül befedjük a másik kisodort lappal.
4
Villával megszurkáljuk, tojássárgával lekenjük és megsütjük.