Túrós-málnás máktorta
Hozzávalók
A tetejére
málna | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
piros gyümölcstorta zselé | 1 csomag |
A tésztához
Rama Vajas Íz | 8 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 1 púpos evőkanál | |
tojás | 3 darab | |
kristálycukor | 7 dekagramm | |
liszt | 5 dekagramm | |
sütőpor | 1 csapott mokkáskanál | |
darált mák | 12 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
A krémhez
túró | 25 dekagramm | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 18 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
Desszertek: Túrós-málnás máktorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
A darált mákot összekeverjük az átszitált liszttel és a sütőporral. A puha Rama Vajast a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos Rama Vajashoz adjuk állandó, ám már csak rövid ideig tartó keverés közben. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. A fehérjehab egyharmadát a Ramás alaphoz keverjük. A maradék fehérjehabot is hozzáadjuk a lisztes keverékhez és óvatosan egyneművé keverjük.
A tortaformába töltve elsimítjuk, majd 25-30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve egy kiskéssel körbevágjuk a forma szélénél és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a túrókrémet. A hozzávalókat egy tálban a puha Rama Vajassal habosra keverjük, majd a formában levő kihűlt tésztára kenjük. Málnaszemekkel kirakjuk a torta tetejét és hűtőbe téve rövid ideig előhűtjük.
Eközben a zselét elkészítjük a zacskón levő utasítás szerint, amit a torta közepéről kiindulva a gyümölcsre öntünk. Újabb dermesztés után szeletelhetjük is.